Skip to main content

Search from vocabulary

Content language

Concept information

Home > Home economics > Cooking > Cooking terminology
Family life education > Home economics > Cooking > Cooking terminology

Preferred term

Cooking terminology  

Broader concept

Entry terms

  • Cooking--Terminology
  • Terminology of cooking

Note

  • Šeit apkopoti darbi, kas apskata kulinārijas terminoloģijas teorētiskos aspektus, dažādu kulinārijas terminu struktūru un sistēmu veidošanu, attīstību, lietošanu un pārvaldību. Sarakstiem un biļeteniem, kuros ir kulinārijas terminu uzskaitījums un kuros ietverti būtiskākie kulinārijas termini, piešķir tematisko priekšmetu Kulinārija un formas/žanra priekšmetu Terminoloģija.
  • Source: Valoda: nozīme un forma" 11, Gramatika un valodas normēšana (2020), 178.-[194.] lp.
  • Vienvalodas kulinārijas terminu vārdnīcām piešķir tematisko priekšmetu Kulinārija un formas/žanra priekšmetu Terminu vārdnīcas [valodas nosaukums], piem., Kulinārija; Terminu vārdnīcas latviešu valodā. Kulinārija; Terminu vārdnīcas angļu valodā. Divvalodu kulinārijas terminu vārdnīcām piešķir tematisko priekšmetu, Kulinārija un divus formas/žanra priekšmetus Terminu vārdnīcas [pirmā valoda]; Terminu vārdnīcas [otrā valoda], piem., Kulinārija; Terminu vārdnīcas latviešu valodā; Terminu vārdnīcas angļu valodā. Trīsvalodu kulinārijas terminu vārdnīcām piešķir tematisko priekšmetu Kulinārija un trīs formas/žanra priekšmetus Terminu vārdnīcas [pirmā valoda]; Terminu vārdnīcas [otrā valoda]; Terminu vārdnīcas [trešā valoda], piem., Kulinārija; Terminu vārdnīcas latviešu valodā; Terminu vārdnīcas angļu valodā; Terminu vārdnīcas krievu valodā. Daudzvalodu (četras un vairāk) kulinārijasas terminu vārdnīcām piešķir tematisko priekšmetu Kulinārija un formas/žanra priekšmetu Daudzvalodu terminu vārdnīcas, piem., Kulinārija; Daudzvalodu terminu vārdnīcas.

Identifier

  • LNC10-000358533

In other languages

URI

http://dati.lnb.lv/onto/subject/LNC10-000358533

Download this concept:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Created 5/27/25, last modified 5/27/25