Concept information
Preferred term
Kulinārija
Broader concept
Narrower concepts
- Abhāzu kulinārija
- Afrikāņu kulinārija
- Afrodīziskā kulinārija
- Amerikāņu kulinārija
- Angļu kulinārija
- Arābu kulinārija
- Argentīniešu kulinārija
- Armēņu kulinārija
- Aukstais galds (kulinārija)
- Aukstie ēdieni
- Austrāliešu kulinārija
- Austriešu kulinārija
- Azerbaidžāņu kulinārija
- Aziātu kulinārija
- Baškīru kulinārija
- Bezcukura diēta--Receptes
- Britu kulinārija
- Brokastis
- Bulgāru kulinārija
- Čehu kulinārija
- Cepšana
- Cepšana uz iesma
- Cukurotie konditorejas izstrādājumi
- Deserti
- Ebreju kulinārija
- Ēdienkartes
- Ēdienu gatavošana brīvā dabā
- Ēdienu pasniegšana
- Ēdienu piedevas
- Eiropiešu kulinārija
- Franču kulinārija
- Grieķu kulinārija
- Gruzīnu kulinārija
- Havajiešu kulinārija
- Hindu kulinārija
- Horvātu kulinārija
- Hueju kulinārija
- Igauņu kulinārija
- Indiāņu kulinārija
- Indiešu kulinārija
- Indonēziešu kulinārija
- Internacionālā kulinārija
- Islāma kulinārija
- Itāliešu kulinārija
- Japāņu kulinārija
- Ķīniešu kulinārija
- Korejiešu kulinārija
- Krievu kulinārija
- Kulinārija (cukurs)
- Kulinārija (etiķis)
- Kulinārija (jūras produkti)
- Kulinārija karstumizturīgos traukos
- Kulinārija (kokosrieksti)
- Kulinārija (olīvas)
- Kulinārija (rieksti)
- Kulinārijas vēsture
- Kulinārija (tēja)
- Kūpināšana (kulinārija)
- Kvantitatīvā kulinārija
- Latīņamerikāņu kulinārija
- Latviešu kulinārija
- Lietuviešu kulinārija
- Marinādes
- Mazbudžeta kulinārija
- Mērces
- Nīderlandiešu kulinārija
- Pamatēdieni
- Pārtika--Karstuma ietekme
- Pārtikas piegādātāji un piegāde
- Poļu kulinārija
- Portugāļu kulinārija
- Sacepumi
- Salāti
- Sautējumi
- Sendviči
- Sezonālā kulinārija
- Sous vide kulinārija
- Spāņu kulinārija
- Svētku kulinārija
- Tvaicēšana (kulinārija)
- Ukraiņu kulinārija
- Uzkodas
- Vācu kulinārija
- Vakariņas
- Vārāmā kaste
- Veģetārie ēdieni
- Vidusjūras kulinārija
- Viduslaiku kulinārija
- Zīdaiņu pārtika
- Zupas
- Zviedru kulinārija
Entry terms
- Ēdieni
- Ēdieni, nacionālie
- Ēdienu gatavošana
- Kulinārija, nacionālā
- Kulinārijas māksla
- Nacionālā kulinārija
- Nacionālā virtuve
- Nacionālie ēdieni
- Pavārmāksla
Note
- Šeit apkopoti darbi par visiem ēdienu gatavošanas veidiem, t.sk. par ēdieniem, kuru gatavošanai nav nepieciešama termiskā apstrāde. Ēdienu recepšu krājumiem piešķir formas/žanra priekšmetu Pavārgrāmatas. Darbiem par ēdienu gatavošanu noteiktā vietā piešķir tematisko priekšmetu Kulinārija, kas pakārtots ar vietas nosaukumu, piem., Kulinārija--Krievija. Darbiem par nacionālajiem vai etniskajiem ēdieniem un to gatavošanas stiliem piešķir šāda veida tematiskos priekšmetus Kulinārija, amerikāņu, [ķīniešu, latviešu utt.], kurus var pakārtot ar reģionālajām virtuvēm, piem., Kulinārija, amerikāņu--Dienvidu virtuve; Kulinārija, ķīniešu--Sičuanas virtuve. Darbiem par ēdienu gatavošanas individuālo stilu konkrētā vietā piešķir divus tematiskos priekšmetus, no kuriem viens apzīmē individuālo ēdienu gatavošanas stilu, bet otrs - konkrēto vietu, piem., 1. Kulinārija, amerikāņu--Dienvidu virtuve. 2. Kulinārija--Amerikas Savienotās Valstis--Savana
- Source: Latviešu valodas vārdnīca, 1998:
Identifier
- LNC10-000052241
In other languages
-
Cooking
English
-
Cuisine
-
National cuisine
-
Ruoanvalmistus
Finnish
URI
http://dati.lnb.lv/onto/subject/LNC10-000052241
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}