Iet uz galveno saturu

Meklēt vārdnīcā

Satura valoda

Koncepta informācija

Prioritārais termins

Dzeja  

Plašāks koncepts

Alternatīvie nosaukumi

  • Dzejoļi
  • Lirika
  • Liriskā dzeja
  • Poēmas
  • Poēzija

Piezīme

  • Ja viena vai vairāku autoru dzeja neatkarīgi no oriģinālliteratūras piederības ir veltīta kādai personai, institūcijai, vietai vai konkrētam tematam, tad piešķir atbilstošu personvārdu vai dzimtas nosaukumu, institūcijas vai ģeogrāfiskā nosaukuma priekšmetu vai tematisko priekšmetu un formas/žanra priekšmetu Dzeja un Daiļliteratūra, piem., Jēzus Kristus; Dzeja; Daiļliteratūra. Rainis, Jānis--1865-1929; Dzeja; Daiļliteratūra. Zirgi; Dzeja; Daiļliteratūra. Latvija; Dzeja; Daiļliteratūra. Parīze (Francija); Dzeja; Daiļliteratūra. Mātes; Dzeja; Daiļliteratūra. Ja viena vai vairāku autoru dzejai par konkrētu tematu var noteikt dzejas žanru, tad papildus piešķir šāda veida formas/žanra priekšmetus [dzejas žanra nosaukums] un dzejas žanrs ar lingvistisko, nacionālo, etnisko vai reģionālo apzīmētāju, piem., Jēzus Kristus; Dzeja; Latviešu dzeja. Kristīgā dzeja; Latviešu kristīgā dzeja; Daiļliteratūra. Latvija; Dzeja; Latviešu dzeja; Patriotiskā dzeja; Latviešu patriotiskā dzeja; Daiļliteratūra. Zirgi; Dzeja; Vācu dzeja; Bērnu dzeja; Vācu bērnu dzeja; Daiļliteratūra.
  • Viena vai vairāku autoru dzejai, kas ietver vienu dzejas žanru neatkarīgi no oriģinālliteratūras piederības, piešķir formas/žanra priekšmetus Dzeja, Daiļliteratūra un atbilstošu dzejas žanra priekšmetu, piem., Dzeja; Naratīvā dzeja; Daiļliteratūra. Dzeja; Konceptuālā dzeja; Daiļliteratūra. Ja ir nosakāma autoru tautība vai dzejas oriģināliteratūras piederība, tad papildus piešķir arī dzejas žanru ar lingvistisko, nacionālo, etnisko vai reģionālo apzīmētāju, piem., Dzeja; Naratīvā dzeja; Latviešu dzeja; Latviešu naratīvā dzeja; Daiļliteratūra. Dzeja; Konceptuālā dzeja; Amerikāņu dzeja. Amerikāņu konceptuālā dzeja; Daiļliteratūra.
  • Viena vai vairāku autoru dzejai neatkarīgi no dzejas žanra vai oriģinālliteratūras piederības piešķir formas/žanra priekšmetus Dzeja un Daiļliteratūra. Ja ir nosakāma autoru tautība vai dzejas oriģināliteratūras piederība, tad papildus piešķir šada veida formas/žanra priekšmetu [lingvistiskais, nacionālais, etniskais vai reģionālais apzīmētājs] dzeja, piem., Dzeja; Latviešu dzeja; Daiļliteratūra. Dzeja; Franču dzeja; Daiļliteratūra. Dzeja; Amerikāņu dzeja; Daiļliteratūra. Dzeja; Kanādiešu dzeja; Daiļliteratūra.
  • Vispārīga satura darbiem par dzeju un darbiem tikai par dzejas filozofisko skatījumu piešķir tematisko priekšmetu Dzeja. Darbiem par dzeju kā daiļliteratūras veidu teorētiskā vai vēsturiskā aspektā un darbiem, kuros tiek analizēta dažādu tautību autoru dzeja, piešķir tematisko priekšmetu Dzeja--Vēsture un kritika.

Identifikators

  • LNC10-000302993

Citās valodās

  • Poezie

    Czech

  • Poetry

    English

URI

http://dati.lnb.lv/onto/genre/LNC10-000302993

Lejuplādējiet šo konceptu SKOS formā:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Izveidots 2/19/21, Modificēts 5/21/24