Iet uz galveno saturu

Meklēt vārdnīcā

Satura valoda

Koncepta informācija

Prioritārais termins

Lugas  

Plašāks koncepts

Alternatīvie nosaukumi

  • Drāma
  • Drāmas
  • Dramaturģijas darbi
  • Krājumi, lugu
  • Lugu krājumi

Piezīme

  • Darbiem par drāmu kā daiļliteratūras veidu teorētiskā un vēsturiskā aspektā un darbiem, kuros tiek analizēti dažādu tautību autoru dramaturģijas darbi, piešķir tematisko priekšmetu Drāma--Vēsture un kritika.
  • Ja viena vai vairāku autoru dramaturģijas darbiem ne atkarīgi no oriģinālliteratūras piederības var noteikt tematu, tad piešķir atbilstošu tematu atspoguļojošo priekšmetu un formas/žanra priekšmetu Lugas un Daiļliteratūra, kas atbilst arī iepriekš lietotajai formas apakšiedaļai Drāma, piem., Zirgi; Lugas; Daiļliteratūra. Parīze (Francija); Lugas; Daiļliteratūra. Ja viena vai vairāku autoru dramaturģijas darbiem par konkrētu tematu var noteikt autora tautību vai oriģinālliteratūras piederību, tad papildus piešķir šāda veida formas/žanra priekšmetu [lingvistiskais, nacionālais, etniskais vai reģionālais apzīmētājs] lugas, piem., Zirgi; Lugas; Latviešu lugas; Daiļliteratūra. Parīze (Francija); Lugas; Franču lugas; Daiļliteratūra. Ja viena vai vairāku autoru lugām par konkrētu tematu var noteikt dramaturģijas žanru, tad papildus piešķir arī šāda veida formas/žanra priekšmetus [dramaturģijas žanra nosaukums] un dramaturģijas žanrs ar lingvistisko, nacionālo, etnisko vai reģionālo apzīmētāju, piem., Zirgi; Lugas; Latviešu Lugas; Komēdijas. Latviešu komēdijas. Daiļliteratūra. Parīze (Francija); Lugas; Franču lugas; Vēsturiskās lugas. Franču vēsturiskās lugas. Daiļliteratūra.
  • Šo formas/žanra priekšmetu piešķir viena vai vairāku autoru dramaturģijas darbiem neatkarīgi no žanra vai oriģinālliteratūras piederības. Ja ir nosakāma autoru tautība vai dramaturģijas darbu oriģināliteratūras piederība, tad piešķir šāda veida formas/žanra priekšmetus Lugas un [lingvistiskais, nacionālais, etniskais vai reģionālais apzīmētājs] lugas, piem., Lugas; Latviešu lugas. Lugas; Franču lugas. Lugas; Amerikāņu lugas. Lugas; Kanādiešu lugas. Viena vai vairāku autoru dramaturģijas darbiem, kas ietver vienu žanru neatkarīgi no oriģinālliteratūras piederības, piešķir šāda veida formas/žanra priekšmetus Lugas un atbilstošu dramaturģijas žanra priekšmetu, piem., Lugas; Komēdijas. Lugas; Traģēdijas. Lugas; Vēsturiskās lugas. Ja ir nosakāma autoru tautība vai dramaturģijas darbu oriģināliteratūras piederība, tad papildus piešķir arī dramaturģijas žanru ar lingvistisko, nacionālo, etnisko vai reģionālo apzīmētāju, piem., Lugas; Komēdijas; Latviešu lugas; Latviešu komēdijas. Lugas; Traģēdijas; Latviešu lugas; Latviešu traģēdijas. Lugas. Vēsturiskās lugas; Vācu lugas; Vācu vēsturiskās lugas.

Identifikators

  • LNC10-000294065

Citās valodās

  • Drama

    English

URI

http://dati.lnb.lv/onto/genre/LNC10-000294065

Lejuplādējiet šo konceptu SKOS formā:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Izveidots 8/13/20, Modificēts 1/23/24