Iet uz galveno saturu

Meklēt vārdnīcā

Satura valoda

Koncepta informācija

Prioritārais termins

Avoti  

Piezīme

  • Atsevišķu avotu krājumu katalogiem piešķir atbilstošu tematisko priekšmetu un formas/žanra priekšmetus Bibliogrāfijas un/vai Katalogi.
  • Darbiem, kas satur atsevišķu tematu avotu bibliogrāfijas, piešķir atbilstošus tipveida priekšmetus [temats]--Avoti vai [temats]--Vēsture--Avoti un formas/žanra priekšmetu Bibliogrāfijas, piem., Krusta kari--Avoti; Bibliogrāfijas. Tehnoloģija--Vēsture--Avoti; Bibliogrāfijas.
  • Šo formas/žanra priekšmetu un atbilstošu tematisko priekšmetu, personvārda/ darba nosaukuma, unificētā nosaukuma, ģeogrāfiskā un institūciju nosaukuma priekšmetiem, kā arī ar noteikta veida literatūras priekšmetiem piešķir vēstures avotu, mūsdienu rakstu vai dokumentu krājumiem, piem., vēstulēm, dienasgrāmatām, dzimtas dokumentiem u.tml., kas apkopoti attiecīgā temata studijām vai pētījumiem, kā arī darbiem, kas satur personu realizētu vai nerealizētu darbu ideju vai iedvesmas avotu materiālu krājumus, piem., Vēsture, seno laiku; Avoti. Vēsturiskā proza, bizantiešu; Avoti. Bizantija--Vēsture; Avoti. Latviešu strēlnieki--Vēsture; Avoti. Deja--Vēsture; Avoti. Zviedrija--Vēsture; Avoti. Reformācija; Avoti. Angļu literatūra--Vēsture un kritika--Teorija utt.; Avoti. Rainis, Jānis--1865-1929; Avoti.
  • Vispārīga satura darbiem par vēstures avotiem kopumā un to krājumiem piešķir tematisko priekšmetu Vēstures avoti. Darbiem par vēstures un citu tematu dokumentāliem avotiem un darbiem par realizētu vai nerealizētu literāro darbu tapšanas iedvesmas vai idejas avotiem piešķir tematisko priekšmetu, personas/darba nosaukuma un unificētā nosaukuma priekšmetu un tematisko apakšiedaļu Avoti, piem., Krusta kari--Avoti. Latvija--Vēsture--Avoti. Latvija--Ekonomiskais stāvoklis--Avoti. Beowulf--Avoti; Bībele--Avoti. Rainis, Jānis--1865-1929--Uguns un nakts--Avoti. Angļu dzeja--Avoti.

Identifikators

  • LNC10-000264272

Citās valodās

  • Sources

    English

URI

http://dati.lnb.lv/onto/genre/LNC10-000264272

Lejuplādējiet šo konceptu SKOS formā:

RDF/XML TURTLE JSON-LD Izveidots 7/10/18, Modificēts 12/5/19